Research and development projects on Beyond 5G/6G are quite active in Germany and Japan.
To strengthen global collaborations and promote joint activities from fundamental technologies to demonstrations, a research workshop on Beyond 5G/6G is going to be held between Germany and Japan. Any participants who are interested in Beyond 5G/6G research activities are welcome to join.
Also, poster presentations are appreciated to seek for research partners and potential collaboration topics.
Apr. 24-25, 2023
Headquarters of National Institute of Information and Communications Technology (NICT)
Address: 4-2-1 Nukui-kitamachi, Koganei, Tokyo 184-8795
Check here for the access info.
Day 1 April 24(Mon) 9:30 - 19:00
|9:30 - 9:45||Opening & Greetings
- Dr. Tokuda Hideyuki (President of NICT)
|9:45 - 10:30||Overview of Germany/Japan B5G/6G projects
- Prof. Hans Schotten (6G Platform Germany)
- Dr. Takehiro Nakamura (NTT DOCOMO)
|10:30 - 11:00||Break||30 min|
|11:00 - 12:00||Highlighting 6G technologies 1
- Prof. Kei Sakaguchi (Tokyo Institute of Technology)
- Prof. Hideyuki Shimonishi (Osaka univ.)
- Prof. Slawomir Stanczak (TU Berlin)
|12:00 - 13:00||Lunch break||60 min|
|13:00 - 13:30||Introduction of academic society in Japan
- Prof. Suguru Kameda (Hiroshima Univ.)
|13:30 - 14:00||Lightning talks 1||30 min|
|14:00 - 15:30||Poster session 1||90 min|
|15:30 - 16:30||Highlighting 6G technologies 2
- Dr. Simone Redana (Nokia)
- Dr. Michael Meyer (Ericsson)
|16:30 - 17:00||Break||30 min|
|17:00 - 19:00||Networking Dinner||120 min|
Day 2 April 25(Tue) 9:30 – 16:30
|9:30 - 10:00||International Activities in Beyond 5G Promotion Consortium of Japan
- Prof. Akihiro Nakao (Univ. of Tokyo)
|10:00 - 10:30||Lightning talks 2||30 min|
|10:30 - 12:00||Poster session 2||90 min|
|12:00 - 13:00||Lunch Break||60 min|
|13:00 - 14:00||Highlighting 6G technologies 3
- Dr. Taro Eichler (Rohde & Schwarz)
- Prof. Aydin Sezgin (RUB)
- Dr. Satoshi Konishi (KDDI)
|14:00 - 14:30||Break||30 min|
|14:30 - 16:00||Panel on potential research collaborations
(Moderator : Dr. Iwao Hosako (NICT))
|16:00 - 16:30||Closing remarks||30 min|
The program is tentative. Details will be updated soon.
Click here to register.
The registration deadline is Mar. 31.
Participants are highly encouraged to make poster presentations. If you wish to present a poster, please notify it. Requirements of the posters are separately announced to the presenters.
Each poster presentation will be assigned to either 24th or 25th of April, 2023.Please set up your poster before the start of poster presentation.
A partition board is ready for each poster.
The size of the board is 90cm x 180cm.
A0 size poster is available to be attached on the board vertically.
The poster can be attached on the board by the sticky tape or drawing pins, which will be prepared by the organizer.
For any questions, please send an e-mail to the following.
National Institute of Information and Communications Technology (NICT)
Beyond 5G R&D Promotion Unit